Drojdie naturală

Azi am avut o poftă nebună de pâine de casă, dar surpriză nu am mai avut drojdie,  cu criza asta am uitat să cumpăr 😆.Așa că am luat masca pe față,mănușile în mână și hai după drojdie.După o jumătate de oră de umblat prin magazine, am plecat acasă cu gândul că voi face o pâinică din maia.
Așa că am vrut să vă împărtășesc și vouă rețeta de maia.💓💓💓💓
 😆 Nu este asa de greu de făcut:
Ingrediente
Aveți nevoie de 
80 g de făină de secară
80 ml de apă la temperatura camerei
Mod de preparare
Într-un borcan de 800 ml am  pus făina de secară și apa călduță.Am amestecat compoziția  bine până sa omogenizat.Borcanul l-am acoperit cu un șervețel sau un prosop de bumbac.Acest lucru nu va împiedica oxigenarea aluatului.Compoziția se va lăsa peste noapte la o temperatură minimă de 21 de grade Celsius.(Când începeți hrănirea maialei să respectați ora când trebuie să fie împrospătată)
Hrănirea maialei
După activarea  maialei putem să începem cu hrănirea.Primele 3 zile la fiecare 24 de ore am hrănit-o cu 50 g  de făină de secară sau integrală și 60 ml  de apă călduță.După ce am omogenizat bine compoziția am  amestecat cu maiaua din borcan.Am acoperit din nou borcanul.Procedura a fost repetată și în a treia zi,la aceeași oră.Dacă nu hrăniți maiaua baza care s-a format poate să moară, iar acest lucru duce la încetarea procesului de fermentație.Deja din a treia zi, în funcție de temperatura camerei, maiaua trebuie să fermenteze, un indiciu concret o să îl aveți  când o să apară bășicuțele pe întreaga suprafață a compoziției și o să își mărească volumul.Puteți hrăni maiaua în a 4 sau chiar și în a 5-a zi.După care  puteți folosi 150-200 de grame din acest minunat aluat în preparare pâinii.Restul de compoziție îl puneți în frigider și de 2-3 ori pe săptămână,la aceeași oră ,puteți hrăni maiaua cu 50 de grame  făină  de secară/integrală și 60 ml apă.Maiaua se păstrează la frigider săptămâni întregi, cu condiția de a fi hrănită regulat.💕🍞🍞🍞






Comentarii