Tort de ciocolată cu blat de nucă fără să conțină făină

💓Ciocolata cel mai bun produs.Te-ai lăsa și de dietă pentru o îmbucătură.Când vă gândiți că acum două mii de ani Cristofor Columb a fost primul explorator care a luat contactul cu boabele de cacao.
Acum o să vă povestesc despre o rețetă genială de tort de ciocolată.O să vă îndrăgostiți de la prima înghițitură.Vă asigur de acest lucru.
Hai să începem!
Ingrediente
Pentru blat aveți nevoie de:
8 ouă
un vârf de sare
250 g de zahăr
250 g miez de nucă
150 ml apă
50 g cacao
25 ml coniac
1 plic de zahăr vanilat
Pentru cremă 
250 g ciocolată amăruie 45%  cacao
100 g miez de nucă prăjită și măcinată
250 ml de smântână pentru friscă
2-3 linguri de zahăr pudră după gust
esență de rom
Pentru decor
250 g de ciocolată de menaj
50 ml lapte
trufe de ciocolată
Mod de preparare
Pentru blat:
Puneți zahărul împreună cu apa la fiert.Când vedeți că dă în clocot puneți nuca măcinată și lăsați să  mai fiarbă încă un minut.După luați cratița de pe foc și o lăsați să răcească circa 10 minute.În acest timp separați ouăle și le așezați în vase separate.Începeți să mixați albușurile împreună cu un vârf de sare.Mixați 3-4 minute până ce obțineți un amestec spumos și încorporați rând pe rând zahărul pudră. În compoziția de nucă după ce s-a răcit încorporați treptat gălbenușurile, cacaua, coniacul, zahărul vanilat și albușurile bătute spumă.
Turnați compoziția într-o formă de 22 cm,tapetă cu hârtie de copt. Coaceți blatul 40 de minute, în cuptorul de la aragaz preîncălzit, la foc mijlociu sau mediu.
Pentru cremă 
Puneți pe bain-marie ciocolata împreună cu 100 ml de smântână de friscă. Aveți grijă să nu fierbeți smântâna.După ce ați topit ciocolata, lăsați la răcit timp de 5 minute. În acest timp mizați restul de friscă împreună cu zahărul.În ciocolata topită adăugați treptat frisca bătută, nuca măcinată și esența de rom și amestecați cu o spatulă de lemn.
Pentru decor
Puneți într-o cratiță laptele împreună cu ciocolata și amestecați cu o lingură de lemn până se topeste ciocolata.
Asamblare
Tăiați blatul răcit în trei foi.Repartizați crema pe blaturi și o nivelați.Suprapuneți blaturile, apoi îmbrăcați cu cremă marginile tortului.Glazura de ciocolată o turnați caldă peste tort. Decorați tortul cu trufele de ciocolată sau felii de fructe(căpșuni, piersici, cireșe, etc.).Îl puteți  consuma  peste 2-3 ore sau chiar a  doua zi rece. 
Poftă bună.


Comentarii