Chec cu cacao, fără praf de copt

Azi o să vă prezint o rețetă de chec foarte pufos și aromat fără să aibă nici o urmă de praf de copt.Știu că sunt multe gospodine ,inclusiv și eu, care poate rămân fără praf de copt în casă.Așa că am hotărât să mă uit în vechiul caiet de rețete al mamei mele. Îmi amintesc că acum 3 ani când mama mea și a renovat bucătăria a aruncat vechilu caiet cu rețete considerând că nu mai are nevoie și că dacă vrea să facă ceva prăjituri poate să se uite pe net.Mie mi-a părut rău să știu că voi pierde rețetele vechi care mi-au bucurat copilăria.Am ascuns caietul și acum când vreau să fac ceva bun mai trag ochiul în el.
M-am hotărât să împărtășesc cu voi această rețetă.

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 150 ml ulei
  • 200 g făină
  • 15 ml rom(eu nu am avut rom si am pus 15 ml de lichior de cireșe)
  • esență de vanilie
  • 25 g cacao
  • un vârf de sare
  • 8 g zahăr vanilat bourbon

Mod de preparare
Bateți albușurile spumă tare și adăugați zahărul pudră și lichiorul de cireșe între timp; bateți în continuare albușurile până ce se întăresc bine(să arate ca zăpada proaspătă), apoi punți, în continuare gălbenușurile, ulei și esența de vanilie, amestecați ușor de 4-5 ori până ce se omogenizează, apoi adăugați făina în ploaie, împreună cu sarea și zahărul vanilat.Amestecați ușor, cu telul până ce se omogenizează.Împărțiți compoziția în două vase, în cealaltă jumătate adăugați cacao și amestecați până ce cacao se încorporează de tot în compoziție.Pregătiți două 2 forme de chec, și turnați compoziția albă în cele 2 tăvi în jumătăți egale,  urmata de compoziția cu cacao pe deasupra.Cu o lingură adânciți, din loc în loc, ca să iasă checul marmorat.Preîncălziți cuptorul timp de 20 de minute(dacă aveți cuptor de aragaz) fără să il deschideți.Coaceți checurile timp de 30-40 de minute până se rumenes bine sau trec testul cu scobitoarea.





Comentarii