Clătite pufoase și gustoase

Azi o să vă arăt o rețetă simplă de clătite pufoase și fragete. 💓Știu că o să râdeți de mine de această rețetă dar să știti că clătitele pot să devină un desert delicios dar și ieftin, ce pun creativitatea oricărei gospodine la încercare.Puteți umple cu diferite feluri de dulceață, ciocolată, budincă sau chiar cu brânză dulce.Sincer îmi place foarte mult să fac clătite, deoarece am un desert rapid și gustos.
Dar să lăsăm vorba și să ne apucăm de treabă.

Ingrediente
4 ouă
350 g făină
250 ml lapte
450 ml apă minerală
un vârf de sare
3 linguri zahăr
2 linguri de ulei pus în compoziție
un plic de zahăr vanilat
esență de portocale
coajă de lămâie
și ulei pentru prăjit
Mod de preparare
 Spargeți ouăle într-un castron și bateți cu un tel cu un vârf de sare.Adăugați zahărul împreună cu toată făina și zahărul vanilat dacă aveți.(e important să stiți, când faceți clătitele nu puneți mult zahăr în compoziție deoarece acesta se caramelizează iar clătitele devin negricioase).Amestecați cu telul compoziția foarte bine să nu rămână cocoloașe. Insistați foarte mult  pe acele gogoloaie să se spargă și compoziția să devină greu de amestecat. Puțin câte puțin, încorporați laptele, apa minerală, uleiul și esența de portocale.Amestecați energic și insistitent până ce compoziția devine mătăsoasă, fără cocoloașe. La sfârșit eu am pus un pic de coajă de lămâie.
Cum puteți să prăjiți bine clătitele
Aprindeți ochiul cel mare al aragazului și lăsați focul să fie mediu.Încingeți bine tigaia,ungeți suprafața cu ulei și țineți tigaia ridicată de pe foc și turnați cu polonicul aluatul de clătite.Rotiți tigaia astfel încât aluatul să alunece pe întreaga suprafață.Așezați înapoi tigaia deasupra focului.Când vedeți că suprafața aluatului își pierde luciul și devine opac,iar marginile sunt auri, atunci puteți să întoarceți clătita pe parte cealaltă cu o spatulă de lemn.
După ce ați terminat de prăjit clătitele, puteți să le umpleți cu tot ce doriți voi.
Eu le-m umplut cu ciocolată și banane.
POFTĂ BUNĂ!



Comentarii