Tocăniță de curcan

😍 Azi am pregătit o tocăniță de curcan. Am găsit în congelator un piept de curcan de casă adus de mama mea și am hotărât să fac ceva din el.
Pentru tocăniță aveți nevoie de
500 g de carne de curcan tăiat bucățele
un morcov
5-6 cartofi
4 cătei de usturoi
2 linguri de smântână 20% grăsime
un ou
200 ml lapte
20 g amidon
sare
piper
rozmarin
cimbru
Mod de preparare
Prima dată m-am apucat de pieptul de curcan, după ce s-a dezghețat, l-am tăiat în cubulețe si l-am pus la fiert împreună cu un vârf de sare.(Când preparați carnea de curcan este indicat să puneți  un pahar de vin alb sau rosu în fiertură pentru  înfrăgezirea cărnii).


Am tăiat morcovul în mici cubulețe împreună cu usturoiu.

Cartofii i-am curățat, i-am tăiat felii și i-am pus să fiarbă.(eu i-am lăsat semi fierți)
Am scos carnea din apa în care a fiert, și am pus la călit usturoiu, morcovul și un pic de sare .După ce s-a făcut bine morcovul, am pus carnea  împreună cu cartofii și am pus doua cănii de apă și am lăsat să sece apa.În acest timp am pregătit sosul pentru tocăniță.Am bătut bine oul după am adăugat cele 2 linguri de smântână împreună cu laptele și cele 20 g de amidon.Se amestecă bine compoziția fără să rămână cocoloașe de la amidon.
După ce s-a secat apa  am pus compozitia din smântână împreună cu sarea după gust ,piperul,cimbru si rozmarinul.Amestecați tocănița cu o lingură de lemn să nu se prindă de fundul cratiței.Lăsați tocănița încă circa 10 minute pe foc.

După ce este gata, o puneți pe farfurie la răcit și Poftă Bună.💗






Comentarii