De ce din nou clătite? Sincer chiar îmi place acest desert pentru că e ușor de făcut și poți să ai un desert în jumătate de oră pentru musafiri. Merele dau compoziției o aromă puternică si un gust demențial.
Eu am folosit merele tip bot de iepure pentru că mi se par cele gustoase,dulci si aromate mere. Știu că nu arată așa de bine la exterior datorită merelor care se caramelizează să stiți că gustul este foarte bun.O să vă îndrăgostiți.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un bol amestecați făina cu sifonul și zahărul, până rezultă o compoziți nici prea groasă, nici prea subțire.Dacă vi se pare prea groasă compoziția puteți să mai puneți apă sau dacă e prea subțire compoziția mai puneți făină.Eu zahăr nu pun prea mult pentru că se caramelizează și înnegresc clătitele.Începeți să curățați merele de coajă, le tăiați subtiri (eu le-am dat pe răzătoare) și împreună cu sarea le puneți în aluatul de clătite
Amestecați foarte bine, apoi le prăjiți,pe rând.Le puteți pudra cu putin zahăr sau le puteți servi cu sirop de fructe.
Eu am folosit merele tip bot de iepure pentru că mi se par cele gustoase,dulci si aromate mere. Știu că nu arată așa de bine la exterior datorită merelor care se caramelizează să stiți că gustul este foarte bun.O să vă îndrăgostiți.
Ingrediente
- 35 linguri făină
- 35 linguri sifon
- 100 g ulei
- 5 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 5-6 mere mari
- un vârf de sare
Mod de preparare
Într-un bol amestecați făina cu sifonul și zahărul, până rezultă o compoziți nici prea groasă, nici prea subțire.Dacă vi se pare prea groasă compoziția puteți să mai puneți apă sau dacă e prea subțire compoziția mai puneți făină.Eu zahăr nu pun prea mult pentru că se caramelizează și înnegresc clătitele.Începeți să curățați merele de coajă, le tăiați subtiri (eu le-am dat pe răzătoare) și împreună cu sarea le puneți în aluatul de clătite
Amestecați foarte bine, apoi le prăjiți,pe rând.Le puteți pudra cu putin zahăr sau le puteți servi cu sirop de fructe.
Comentarii
Trimiteți un comentariu