Prăjitură cu nucă

Hai totuși să începem ziua de miercuri cu o prajitură de nucă.💓💓💓💓💓💓


Pentru blat

  • 350 g zahăr
  • 200 g unt 
  • 2 plicuri zahăr vanilat 
  • 200 g nucă măcinată 
  • 100 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 6 ouă

Pentru cremă

  • 100 g unt
  • 150 g  cremă de brânză
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 esentă de vanilie
Mod de preparare
Separați albușurile de gălbenușuri. Frecați bine untul moale la temperatura camerei cu 100 g zahăr măcinat și un plic zahăr vanilat, până obțineți o cremă.Adăugați nuca măcinată, praful de copt și făina.Bateți albușurile cu 100 g de zahăr și le adaugați în compoziție amestecând ușor, de jos în sus, până se omogenizează.
Pregătiți o tavă cu dimensiunile de circa 25x35cm, o tapetați cu foaie de copt și turnați compoziția în tavă si dați la cuptorul preîncălzit  35-40 minute, la foc mijlociu.Între timp, bateți gălbenușurile cu zahărt tos și zahăr vanilat rămase.Când blatul este aproape gata, turnați crema de gălbenușuri, o întindeți cât de repede posibil si o introduceți la cuptor circa pt încă 5 minute
Crema
Pentru a prepara crema trebuie să frecați untul cu esența de vanilie ,zahărul pudră și zahărul vanilat pănă când untul se dublează si are o culoare albă. După ce ați frecat bine untul adăugați crema de brânză și mixați bine compoziția. Dacă nu vi se pare destul de dulce puteți să mai adaugați zahăr.
Când blatul s-a răcit, puneți crema pe prăjitură. Pentru decor puteți presăra nucă măcinată, bomboane decorative sau chiar cacao.

Comentarii