Nu am mai postat de mult o reteta, dar azi m-am gandit sa va impartasesc si voua o reteta de grilaj cu foi facute acasa. Daca nu aveti timp puteti sa cumparati foi de napolitane, dar cele facute sunt extraordinare. Veti avea o reactie o pozitiva din partea familiei voastre.Nu am mai apucat sa m ai fac poza la produsul final, ca pana sa apuc s-a terminat prajitura.
Haideti sa incepem
Ingrediente foi
10 oua(albusuri)
250 gr zahar
70gr faina
300 gr nuca macinata
10 oua(albusuri)
250 gr zahar
70gr faina
300 gr nuca macinata
FOI:
Albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr. zahar pana se itareste, se adauga 70 g
faina(adica 2 linguri cu varf) si 300 gr. nuca macinata. Se coc 4 foi pe dosul tavii, bine
unsa si tapetata cu faina.
Crema
10 galbenusuri
250 gr zahar
2 plicuri de zahar vanilinat
400 gr unt
Crema
10 galbenusuri
250 gr zahar
2 plicuri de zahar vanilinat
400 gr unt
CREMA:
Cele 10 galbenusuri se freaca impreuna cu 250 gr. zahar, 2 plicuri de zahar vanilinat, pe baie marin
Cele 10 galbenusuri se freaca impreuna cu 250 gr. zahar, 2 plicuri de zahar vanilinat, pe baie marin
pana devine lucios si incepe sa se ingroasa.
Se pune la racit, apoi se amesteca impreuna cu untul.Se ung cele 4 foi, inclusiv ce
de deasupra, peste care vine glazura.
Glazura
150 gr
150gr nuca
GLAZURA:
Glazura
150 gr
150gr nuca
GLAZURA:
150 gr. zahar, se topeste caramel apoi se adauga 150 gr. nuca, samburi.Se pune pe un
fund de lemn putin umezit, iar dupa ce s-a racit se pune intr-o punga, se zdrobeste cu
ciocanul de snitele si se tapeteaza foaia de deasupra cu acest continut.(adica puneti aschiutele de zahar ars deasupra)
Comentarii
Trimiteți un comentariu