Prajitura cu piure de pere si glazura de ciocolata pentru copii

Cand ai un copii sincer nu stii nici ce să îi pregatești, mai ales dulce. Nici nu ai vrea să îl inveți cu dulciurile făcute în comerț.O să încep o serie nouă de rețete special pt copii, si m-am gandid la o prajitura cu ciocolata dar sa contina si banane.
Ingrediente:
Pentru blat:
 300 g de piure de pere
250 g zahăr brun
250 g făină 000
1 praf de sare
2 linguri de cacao neagra
1 plic praf de copt
2 oua proaspete
150 ml apa minerală
120 ml lapte
100 gr unt la temperatura camerei
o teaca de vanilie
Pentru glazura:
200 g ciocolata amaruie
100 g smantana pentru frisca lichida
fulgi de ciocolata alba
Ciocolată - Wikipedia


Mod de preparare:
Intr-un bol mare punem  ingredientele solide(faina, un praf de sare, cacao, praf de copt,
zahar) si le amestecăm. În alt bol batem bine ouale, si apoi incoporam treptat perele făcute piure,apa calda, laptele si untul.Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si le amestecam pana se omogenizeaza  compozitia. Turnam aluatul in tavă  dreptunghiulara detasabila tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 45 minute in cuptorul preancalzit la 180 grade C. Cât timp se coace prajitura noi pregatim crema: punem la foc mic cratita care contine ciocolata si smantana. Amestecam constant pana se topeste ciocolata si avem grije sa nu dea in clocot frisca sau smantana de gatit. Lasam crema sa se raceasca timp de 10 minute. Dupa ce s-a copt blatul lasam sa se raceasca pe un gratar.  Cand este complet rece o acoperim cu crema de ciocolata. Putem sa o decoram cu fulgi de
ciocolata.Eu am lasat-o la rece pana a doua zi. Pofta buna!

Comentarii